“Acasa” in Kisvarda

 

img_2269-2

,,Daca stii limbi straine, esti acasa pretutindeni,,. (Edmund de Waal)


Plecand de la acest citat m-am gandit sa va scriu cateva randuri despre experienta avuta la inceputul lunii noiembrie la partenerii nostri Vár Nyelviskola din Kisvárda, Ungaria, ca urmarea a vizitei primite din partea lor la sediul nostru din Brasov in luna august 2016.
Orasul Kisvárda este un oras mic si cochet, nu foarte departe de granita cu Romania, care ofera suficient de multe locuri de vizitat si garanteaza experiente turistice placute, insa nu despre asta as vrea sa va povestesc ci despre oamenii minunati pe care i-am cunoscut la Vár Nyelviskola, despre ceea ce fac si despre ce am invatat noi de la ei.
Profesorii de acolo ne-au invitat vineri dupa amiaza sa le vizitam scoala, sa ii cunoastem  pe ei ca si profesori si cel mai important, sa ne faca cunostinta cu cei care le sunt cursanti.
Acei cursanti pe care i-am intalnit erau majoritatea adolescenti care si-au dorit sa ne cunoasca si sa ne faca o scurta prezentare despre ceea ce au crezut ei ca ar trebui sa stim despre Kisvárda si despre Ungaria.
De asemenea au curs intrebarile si despre Scoala Link, despre cursantii nostri, despre Romania asa cum o vedem noi si despre valorile noastre.
A fost o discutie placuta si foarte lunga :) care nu ar fi avut loc daca nu am fi vorbit intr-o limba straina, aceeasi limba.
Scoala de limbi straine Link cunoaste, promoveaza si sustine importanta invatarii unei limbi straine iar aceasta experienta nu a facut altceva decat sa ne demonstreze, inca o data, ca daca vorbesti o limba straina poti depasi bariere, granite.
,, Daca stii limbi straine, esti acasa pretutindeni,,…..si in Kisvárda, Ungaria unde echipa Scolii Link s-a simtit ca acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>